Het Corona Kwartet

Het Corona-virus zorgt ervoor dat er heel veel dingen anders gaan. Waarom is dat zo? En wat kun jij doen? Dit zijn al lastige onderwerpen voor jou en mij, laat staan voor een kind of voor iemand met een verstandelijke beperking.

Laagdrempelig met elkaar praten over het Corona-virus

Met die gedachte in het achterhoofd, ontwikkelde ik (Sandra Mesman) samen met gedragsdeskundige Sven de Wolf het Corona Kwartet. Dit kwartetspel helpt je om samen met de andere spelers, te praten over het Corona-virus. Speel het spel, praat er samen over en leer van én met elkaar.

Het kwartetspel bestaat uit 32 kaarten (8 kwartetten) en bevat eenvoudige, duidelijke tekeningen.

Van gezinnen tot zorginstellingen: het kwartet is voor een zo breed mogelijke doelgroep ontwikkeld

Dit kwartetspel is in het bijzonder interessant voor zorginstellingen, professionals die werken met kinderen of mensen met verstandelijke beperking en natuurlijk ook voor particulier gebruik, om thuis laagdrempelig het gesprek over Corona aan te gaan.

Heb je contacten binnen de zorg of ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Spread the word! Help mee om zoveel mogelijk mensen te bereiken die baat zouden kunnen hebben bij dit kwartet.

Voor de duidelijkheid: het betreft een non-profit product!

Het Corona Kwartet wordt tegen kostprijs verkocht. Waarom? Omdat het voor mij niet fair voelt om geld te verdienen aan een “corona product”. Vele ondernemers hebben het financieel niet makkelijk in deze tijd, ik ook niet. Maar ik verdien mijn geld toch liever op een andere manier. Ik wil een product bieden dat mensen helpt bij het begrijpen en verwerken van de vervelende en soms abstracte gebeurtenissen. Maar ook om ze te wijzen op de dingen die je wél kunt doen. Het is een middel om hier met elkaar over te praten. Soms luchtig, soms serieus. Door het tegen kostprijs te verkopen, wil ik het spel toegankelijk maken voor een zo breed mogelijke doelgroep.

Donaties zijn meer dan welkom

Donaties zodat er meer kwartetten kunnen worden geproduceerd, zijn overigens meer dan welkom! Wil jij ons non-profit project steunen, ga dan naar de pagina doneren. Je hulp wordt enorm gewaardeerd!

Bestel hier jouw exemplaar van het Corona Kwartet

De eerste oplage is uitverkocht! De tweede oplage is op voorraad en kan besteld worden.

Levering eerste oplage van 100 stuks: vanaf maandag 27 april 2020 (uitverkocht!).
Levering tweede oplage van 200 stuks: vanaf dinsdag 5 mei 2020.
Bestel hier een exemplaar voor jezelf of een grotere oplage voor jouw organisatie.

Beluister het interview op Radio Gelderland (Omroep Gelderland)

Frank van Dijk interviewt Sandra Mesman over het Corona Kwartet in het programma ‘Thuis in Gelderland’ op Radio Gelderland (Omroep Gelderland)

Spelregels Corona Kwartet

Hoe ging dat ook alweer, kwartetten? Dat vroeg ik mezelf ook af, en daarom heb ik de spelregels van kwartet even voor je opgezocht en uitgeschreven in dit artikel:
Spelregels Corona Kwartet Geen zorgen, het is heel simpel 🙂 Have fun!

In het artikel staan ook de extra spelregels vermeld die nu gelden vanwege het Corona-virus. Houd je eraan en zorg er samen voor dat we Corona de baas blijven!

Sandra Mesman

Betekenisvolle Communicatie | Zakelijk Tekenen | ZZP

Post a Comment