Live Tekenen

Wat is live tekenen, ofwel graphic recording?

Of je het nu live tekenen, visueel notuleren, graphic recording of misschien wel visual recording noemt: we bedoelen waarschijnlijk hetzelfde. Een live tekenaar die tijdens een evenement of congres de essentie van het verhaal visueel weet samen te vatten. Dit kan met stiften op groot formaat papier of digitaal op een tekentablet.

Naast tekenskills bezit de live tekenaar nog meer vaardigheden die belangrijk zijn om dit werk goed uit te kunnen voeren. Hij/zij is een kei in luisteren en het filteren van informatie. Hij/zij kan een stapje terug doen om het geheel te kunnen overzien. En tenslotte weet de graphic recorder een geschikte manier te vinden om de kern van het verhaal om te zetten in een doeltreffende tekening.

Waarom een live tekenaar inschakelen?

Een live tekenaar vormt een absolute meerwaarde bij evenementen en congressen. Maar ook bij heidagen of brainstormsessies. Waarom? De tekenaar vat live samen waar het verhaal van de spreker(s) over gaat. De essentie is direct duidelijk. Zeg nu zelf, ga je zelf niet ook af en toe met een bomvol hoofd de deur uit na een dag vol indrukken? Laat de boodschap niet verdwijnen in de grote brei aan informatie. Een tekening, die zich gaandeweg de dag steeds verder ontvouwt, brengt het verhaal tot leven.

Een extra voordeel is dat zo’n plaat perfect werkt als visueel anker. In Jip & Janneke-taal: je roept het plaatje zo weer op in je geheugen. Als vanzelf komt dan ook weer naar boven waar het verhaal over ging. Handig!

Schakel een live tekenaar in voor bijvoorbeeld:

Evenementen
Congressen
Informatieavonden
Heidagen
Inspiratiesessies
Lezingen
Hackathons
En ga zo maar door!
Live Tekenaar voor Ministerie van Justitie en Veiligheid

En? Ben je al enthousiast?

Ja, dit wil ik!

Naar keuze teken ik live mee op papier óf digitaal op mijn tekentablet!

Tijdens een live tekensessie breng ik de kern van het verhaal in beeld. Door mee te tekenen zorg ik voor overzicht, inspiratie en betrokkenheid. Geen letterlijke weergave, ik ben geen notulist 🙂 Na afloop is er een visueel verslag ontstaan van de bijeenkomst.

Je kiest zelf wat het beste past bij jullie sessie. Teken ik live mee op groot formaat papier? Of teken ik digitaal mee op mijn tekentablet? Het is allebei live te volgen, want mijn tekentablet kan ik eenvoudig koppelen aan een beamer.

Het voordeel van een digitale tekening, is dat deze multi-inzetbaar is. Stuur deze bijvoorbeeld mee in een aftermail aan alle betrokkenen of collega’s die er niet bij konden zijn. Een blik op de tekening en jouw begeleidende tekst en ze zijn direct op de hoogte van wat er besproken is. Of gebruik de tekening voor je drukwerk.

 

Werkwijze

Wil je met mij in zee? Super! Eerst plannen we een intakegesprek. Dit kan middels een (video)belafspraak. Indien je in regio Nijmegen werkt, kom ik bij je langs. We nemen jouw wensen en de planning door. Ook bekijken we welke manier van tekenen geschikt is voor de gekozen locatie:

Is er een op locatie een lange, lege muur beschikbaar? Die natuurlijk ook nog eens vlak en egaal is? Dan kan ik werken met een grote rol papier en tape op de muur. Zijn er veel ramen, is de muur oneffen, of ziet de locatie het werken op de muur niet zitten? Dan gaan we voor een andere oplossing. Bijvoorbeeld live tekenen op flipovers (door opdrachtgever te regelen) of een graphic wall (huurprijs op aanvraag).

Het precieze kostenplaatje kan ik voor je berekenen, zodra bovenstaande punten duidelijk zijn. Houd rekening met een basisprijs vanaf € 750 ex btw per dagdeel, los van het materiaal om op te werken.

Offerte aanvragen
    • Prijsrange

      € 850 - € 1299 ex btw per dag(deel)*
    • *) prijswijzigingen voorbehouden

Laten we vaker samenwerken!

Wil je meerdere live tekensessies afnemen? Of mij tot jullie vaste “huistekenaar” benoemen? Dan is het mogelijk om mijn diensten tegen gereduceerd tarief af te nemen. Laten we samen de mogelijkheden bekijken!