Live Tekenaar: visueel verslag van uw bijeenkomst

Live tekenaar regio Nijmegen & landelijk inzetbaar: Sandra Mesman

Ben je op zoek naar een live tekenaar voor jouw congres, evenement of bijeenkomst? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Vanuit mijn kantoor bij NYMA Makersplaats in Nijmegen reis ik met plezier het hele land door met mijn (digitale) tekenspullen. Op deze pagina vind je alle informatie die je misschien zoekt voordat je mij als live tekenaar inschakelt om visueel verslag uit te brengen van jouw event. Heb je toch nog een vraag, wil je graag een offerte ontvangen of checken of ik beschikbaar ben? Aarzel niet en neem gerust contact met mij op.

Wat is live tekenen, ofwel graphic recording?

Of je het nu live tekenen, visueel notuleren, graphic recording of misschien wel visual recording noemt: we bedoelen waarschijnlijk hetzelfde. Als live tekenaar vat ik de essentie visueel samen tijdens evenementen en congressen. Dit doe ik digitaal op mijn tekentablet.

Naast tekenskills bezit ik als live tekenaar meer vaardigheden die belangrijk zijn om dit werk goed uit te kunnen voeren. Als graphic recorder is het een must om goed te kunnen luisteren en informatie te filteren. Waar nodig doe ik een stapje terug om het geheel te kunnen overzien. En tenslotte zoek ik ter plekke de beste manier om de kern van het verhaal om te zetten in een doeltreffende tekening.

Waarom een live tekenaar inschakelen?

Een live tekenaar vormt een absolute meerwaarde bij evenementen en congressen. Maar ook bij heidagen of brainstormsessies. Waarom? De tekenaar vat live samen waar het verhaal van de spreker(s) over gaat. De essentie is direct duidelijk. Zeg nu zelf, ga je zelf niet ook af en toe met een bomvol hoofd de deur uit na een dag vol indrukken? Laat de boodschap niet verdwijnen in de grote brei aan informatie. Een tekening, die zich gaandeweg de dag steeds verder ontvouwt, brengt het verhaal tot leven.

Een extra voordeel is dat zo’n plaat perfect werkt als visueel anker. In Jip & Janneke-taal: je roept het plaatje zo weer op in je geheugen. Als vanzelf komt dan ook weer naar boven waar het verhaal over ging. Handig!

Ik sluit graag aan als live tekenaar tijdens een:

Evenement
Congres
Burgerberaad
Inaugurele rede (oratie)
Heidag
Informatieve bijeenkomst
Inspiratiesessie
Lezing
Hackathon
En ga zo maar door!
Live tekenaar tijdens je congres of event | Sandra Mesman

En? Ben je al enthousiast?

Ja, dit wil ik!

Wat kun je verwachten wanneer je met mij in zee gaat?

Tijdens een live tekensessie breng ik de kern van het verhaal in beeld. Door mee te tekenen zorg ik voor overzicht, inspiratie en betrokkenheid. Geen letterlijke weergave, ik ben geen notulist 🙂 Na afloop is er een visueel verslag ontstaan van de bijeenkomst.

 

Zie de tekening live ontstaan op de beamer

Het tekenen doe ik (meestal) digitaal op een tekentablet. Indien gewenst kan de tekening direct tijdens de bijeenkomst worden geprojecteerd op een beamer. De aanwezigen zien de tekening ontstaan waar ze bij zijn. Hoe cool is dat?

 

Soms wil je iets meer rust in het programma. Of is de beamer al in gebruik. Dan kan hier uiteraard ook een vast moment voor worden gekozen. Dan toon ik de tekening bijvoorbeeld aan het einde van de bijeenkomst.
Het voordeel van digitaal tekenen is dat de tekening na afloop gemakkelijk gedeeld kan worden met collega’s of partners. Stuur deze bijvoorbeeld mee in een bedankmail aan alle betrokkenen. Of aan degenen die er niet bij konden zijn. Eén blik op de tekening en jouw begeleidende tekst en ze zijn direct op de hoogte van wat er besproken is.
Zet de tekening in op de manier die voor jullie passend is. Online (social media, intranet, nieuwsbrief) of juist in gedrukte vorm. Ook kan er nog iets worden aangepast mocht dat nodig zijn. Super flexibel, dus!

 

Werkwijze

Wil je met mij in zee? Super! Eerst plannen we een intakegesprek. Dit kan middels een (video)belafspraak. Indien je in regio Nijmegen werkt, kom ik bij je langs. We nemen jouw wensen en de planning door. Ook bekijken we welke manier van tekenen geschikt is voor de gekozen locatie:

Wat krijg je?

 • (Video)belafspraak vooraf;
 •  Gedegen voorbereiding;
 • Live getekend visueel verslag van de bijeenkomst;
 • Aanwezigheid: fysiek op locatie of online bij een Teams/Zoom-meeting;
 • Inclusief nabewerking;
 • Binnen enkele werkdagen opgeleverd op A3-formaat als .pdf, .png en .jpg-bestand;
 • Indien gewenst verwerk ik een logo / huisstijlkleuren in de tekening.

 

Wat heb ik nodig om goed mijn werk te kunnen doen?

 • Een draaiboek of programma van de bijeenkomst;
 • Inhoudelijke informatie zodat ik me kan inlezen en eventueel al wat iconen kan bedenken die met het onderwerp te maken hebben;
 • Op locatie een stabiele tafel en een stekkerdoos/haspel met ruimte voor 2 opladers bij deze tafel;
 • Een moderne beamer incl. HDMI-kabel;
 • Het logo en de kleurcodes van de huisstijl.
Offerte aanvragen
  • Prijsrange v.a.

   € 1250 - € 1750 ex btw per dag(deel)*
  • *) prijswijzigingen voorbehouden en exclusief weekendtoeslag

Laten we vaker samenwerken!

Wil je meerdere live tekensessies afnemen? Of mij tot jullie vaste “huistekenaar” benoemen? Dan is het mogelijk om mijn diensten tegen gereduceerd tarief af te nemen. Laten we samen de mogelijkheden bekijken!