Praatplaat

Praatplaat laten maken

Wat leuk dat je overweegt om een praatplaat te laten maken. Op deze pagina vertel ik je meer over de praatplaat en mijn diensten als zakelijk tekenaar.
Heb je een vraag, neem dan gerust contact met me op!

Wat is een praatplaat?

Een praatplaat is een tekening, die de kern van jouw verhaal visueel weergeeft. Geen lange lappen tekst, maar in één overzichtelijke plaat jouw verhaal. Je zult zien dat het kwartje veel sneller valt bij je publiek! Het woord ‘praatplaat’ zegt het eigenlijk al: het geeft aanleiding tot gespreksstof. En dat is nu juist de kracht!

Waarom een praatplaat laten maken?

Heb jij een verhaal te vertellen? En wil je dat je boodschap ook écht overkomt? Daar is een praatplaat een uitstekend hulpmiddel voor.

Een praatplaat geeft de kern van je verhaal weer. Dit zorgt ervoor dat mensen overzicht krijgen. Het grotere geheel beter overzien. Een praatplaat geeft je handvatten om het gesprek aan te gaan. Bespreek samen wat je ziet. Dit helpt om de betrokkenheid te vergroten en (bijvoorbeeld) het gezamenlijke doel helder te krijgen. Een extra voordeel is dat zo’n plaat perfect werkt als visueel anker. In Jip & Janneke-taal: je roept het plaatje zo weer op in je geheugen. Dat verhaal van jou? Dat vergeet men niet gauw!

Zet een praatplaat in voor bijvoorbeeld:

Het brengen van nieuws
Het visualiseren van een jaarplan
Een instructie of les
Het overbrengen van je missie / visie
Een gezamenlijk doel
Een (verander)proces
Een nieuw te varen koers
En ga zo maar door!
Digitaal tekenen op iPad Pro en Procreate met Apple Pencil

En? Ben je al enthousiast?

Ja, dit wil ik!

Digitale tekening

In principe wordt de tekening altijd digitaal getekend, tenzij expliciet anders afgesproken. De prijs wordt bepaald op basis van je wensen: het formaat en het doel (geschikt voor drukwerk, geschikt voor digitaal gebruik of allebei). Het formaat van de tekening kan niet achteraf worden gewijzigd. Dit komt omdat de tekening bestaat uit pixels, welke niet oneindig kunnen worden uitgerekt zonder kwaliteitsverlies. Ik teken dus altijd op het vooraf afgesproken formaat.

 

Hoewel ik tekenen op papier heel tof vind, zitten er veel extra voordelen aan digitaal tekenen:

 

 • Logo toevoegen?
 • van je organisatie gebruiken?
 • Iets verschuiven?
 • Tekstuele aanpassing?
 • In verschillende formaten aanleveren?
 • Elementen hergebruiken van een vorige plaat?

 

Kan allemaal!

 

 • Het bespaart tevens veel (flipover)papier!

 

Werkwijze

Wil je met mij in zee? Super! Eerst plannen we een intakegesprek. Dit kan middels (video)bellen. Indien je in regio Nijmegen werkt, kom ik bij je langs. We nemen jouw wensen door. Ook maken we een planning. Standaard zijn er twee correctierondes inbegrepen (een grote en een kleine voor de puntjes op de i). Extra feedbackronde nodig? Geen probleem, optioneel zijn er extra feedbackrondes bij te boeken. Snelle feedback van jouw kant, zorgt voor een vlotte samenwerking. De doorlooptijd is gemiddeld genomen enkele weken om tot een goed resultaat te komen. Dit wordt uiteraard in nauw overleg met jullie afgestemd. Het eindproduct is een drukklaar pdf-bestand en/of een jpg-bestand geschikt voor web. Deze ontvang je in je mailbox.

Offerte aanvragen
  • Prijsrange

   € 2250 - € 3000 ex btw *
  • *) prijswijzigingen voorbehouden

Strippenkaart

Wil je een reeks praatplaten afnemen? Dan is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief een groter aantal te bestellen. Bestel een strippenkaart van 3, 5 of 10 stuks. Heb je hier interesse in, vraag dan hier een offerte op.